Wil je je woning verkopen, goed en professioneel?

Mijn klanten kennen mij als een makkelijk benaderbare, professionele dienstverlener. Heb je vragen over je hypotheek, je verzekeringen, je pensioen, je belastingzaken? Ik help je graag, met het bekende ‘huiskamergevoel’ en zonder dure woorden.

Maar wist je dat ik op dezelfde laagdrempelige manier ook je woning kan verkopen? Heel eenvoudig, tegen lage kosten en met een mooi hoog service level. Dat is voor jou rust in de branding, in de huidige, turbulente woningmarkt. Ik heb er zin in, en dit is hoe ik dat voor je kan doen.

Een goede voorbereiding is doorslaggevend. De belangrijkste voorbereidingen zijn:
– Verkooptaxatie door een lokale NVM-taxateur. De getaxeerde waarde van je woning is een goede indicatie voor je vraagprijs en de te verwachten verkooptijd.

– Professionele fotografie. Een ruime hoeveelheid foto’s, gemaakt door een professionele fotograaf die door meerdere makelaars wordt ingehuurd.

– Alle ruimtes worden ingemeten volgens de norm die daarvoor geldt. Daarbij gaat het om de binnenmaten, want daarmee bepaal je de woonoppervlakte. De norm zorgt voor eenduidigheid, zodat je woningen goed met elkaar kunt vergelijken.

– Een commerciële beschrijving van je woning. Iedereen kijkt eerst naar de foto’s, dan pas naar de beschrijving – tegelijkertijd moet de tekst wel aanspreken en de maten die erin staan moeten natuurlijk kloppen.

– Een mooie plattegrond in 2D en 3D, voorzien van alle binnenmaten. Deze maken we aan de hand van de inmeting.

Hoe werkt woningverkoop bij Savass ?
We doen het zoals je gewend bent: goed, snel en laagdrempelig. Na de inverkoopname houd ik je via WhatsApp op de hoogte van elke ontwikkeling en elke bezichtiging. Je kijkt als het ware steeds over mijn schouder mee. Heeft er iemand geboden? Dan adviseer ik je hoe je hierop kunt reageren. NB: in de huidige markt is overbieden meer regel dan uitzondering. Ik gids je daarin en je zult zien dat je tegen een hogere prijs verkoopt dan je had gedacht.

Mijn verdienste? Je betaalt mij een vaste prijs van € 2.250, inclusief € 500 opstartkosten. De opstartkosten betaal je up front, voor je woning op Funda wordt geplaatst. Pas bij de sleuteloverdracht aan de gelukkige koper betaal je de resterende € 1.750.

Het verkoopproces van jouw woning in 5 stappen:

1. Plaatsing op Funda
Nadat je de foto’s en de omschrijving van je woning hebt goedgekeurd, wordt hij op Funda geplaatst. Je woning krijgt op Funda een prominente verkooppositie, zodat hij bij zoekopdrachten bovenaan de pagina verschijnt. Daar komen extra bezichtigingsaanvragen uit.

Funda wordt 32 miljoen keer per maand bezocht en is veruit de grootste huizensite die we in Nederland hebben. Sinds de oprichting vijftien jaar geleden is Funda gegroeid, van de online huizenetalage van makelaarsvereniging NVM tot monopolist.

Het allerbelangrijkste is dat je woning goed ‘oogt’ op Funda. Je woning staat bovenaan en gaat leven bij de sitebezoekers. Dat realiseren we door de professionele fotografie, de commerciële omschrijving en de 2D/3D plattegrond.

2. Plaatsing op sociale media 
We zetten de Funda vermelding ook op Facebook. Heb je Facebook, dan kun je je woning liken en delen onder al je Facebook vrienden. Twitter, Instagram, het kan allemaal.

3. Bezichtigingen, hoe werkt dat?

Zodra de woning op Funda staat geef je mij de sleutel van je woning. Ik plan de bezichtigingen zoveel mogelijk op elkaar volgend in. Ik communiceer daarover met jou via WhatsApp:

– Voorafgaand aan de bezichtiging: wie komt er en wanneer
– Na de bezichtiging: hoe ging het en wat is mijn verwachting

Heb jij vragen of opmerkingen, gebruik dan ook WhatsApp. Doorgaans heb je direct antwoord van mij, maar in elk geval dezelfde dag.

4. Van kijken naar kopen
Hoeveel kijkers je nodig hebt om je woning te verkopen, hangt van allerlei zaken af. Niet alle marktsegmenten lopen even hard. Ook belangrijk: hoe is de inrichting en de afwerking van je woning? In de jaren ‘90 waren bijvoorbeeld grindvloeren een tijd populair. Nu worden die alleen nog in bedrijfsruimten toegepast. Een woning met een grindvloer is geen eyecatcher meer.

De tijd die je nodig hebt om je woning te verkopen kan korter of langer zijn. In het algemeen geldt, dat instapklare woningen het hardst lopen. Een kluswoning is moeilijker verkoopbaar, maar ook dat soort woningen verkoop ik in de huidige markt doorgaans binnen 3 maanden.

5. Het biedingsproces
Zodra een kijker koper wil worden, brengt hij een bod uit. In de huidige markt werken we het liefst op inschrijving. Als er veel belangstelling is, vragen we kopers hun bod uit te brengen tot een bepaalde datum, waar je ook nog een tijdstip aan hangt – bijvoorbeeld tot woensdagmiddag 12 december a.s. 12.00 uur. Het bod moet ultiem en éénmalig zijn. Ook vragen we naar de voorwaarden die men wenst en geven we aan dat we deze mee laten wegen: met name ontbindende voorwaarden financiering. Het liefst zien we natuurlijk een koper die geen ontbindende voorwaarden financiering nodig heeft. Dit komt voor als er veel eigen geld wordt ingebracht of als er vooraf duidelijkheid bestaat over de hypotheek. Dat laatste kan een koper realiseren met het HypotheekGarantieCertificaat®

Voorbeeld: Tuinderswerf 64, Almere Haven
Momenteel heb ik sinds een week Tuinderswerf 64 in verkoop, in Almere-Haven. Deze leuke, hypermoderne woning staat in een kleinschalig project dat in 2017 is opgeleverd. Almere- Haven ligt op 15 minuten rijden van hartje Amsterdam en er zijn goede voorzieningen.

Meteen na de plaatsing op Funda was de belangstelling enorm. Dat was mijn verwachting ook, want: de woning is instapklaar. Daarom laat ik de bezichtigingen lopen tot en met maandag 3 december 12.00 uur a.s.

Hoe werkt dat vervolgens: kijkers krijgen van mij een brief mee, waarin ik ze uitnodig hun bod eenmalig uit te brengen tot 12.00 uur op maandag 3 december a.s. Daarna bepaalt de verkoper aan wie hij de woning gunt. Daarbij wegen ook de aankoopvoorwaarden mee, met name de ontbindende voorwaarden financiering. Want ik verkoop het liefst aan iemand die zeker weet dat hij de koopsom kan betalen.

Als ik de kans krijg, wijs ik kopers dan ook op de toegevoegde waarde van het HypotheekGarantieCertificaat®, dat bij mij als een van de weinige hypotheekadviseurs verkrijgbaar is. Want kopen met het HypotheekGarantieCertificaat® betekent kopen zonder ontbindende voorwaarden. Dat geeft de verkoper de meeste zekerheid, waardoor hij geneigd zal zijn jouw bod te accepteren, ook als dat niet het allerhoogste is.

Tuinderswerf 64 zal zonder veel twijfel op 3 december a.s. zijn verkocht, boven de vraagprijs van € 225.000, twee dagen en een dag na de plaatsing op Funda. En wat is de woning waard? Dat is afwachten. Maar de marktwaarde die door de taxateur van de koper straks wordt bepaald, wordt door het opbieden en de snelheid van verkopen zonder meer positief beïnvloed. Dat is nu eenmaal wat er gebeurt in de huidige woningmarkt.

Meer weten?
Kijk eens op http://hypotheekgarantiecertificaat.bundel-pakket.nl/ of maak een afspraak en kijk samen met mij naar jouw hypotheekmogelijkheden.
En zoals altijd bij Savass Financiële Dienstverlening: een oriënterend gesprek is vrijblijvend en kost je niets.

Gerelateerde artikelen?
Aflossingsvrije hypotheek
Een doorstromer hypotheek
Hypotheekadvies, wat houdt het eigenlijk in?
Hypotheek en echtscheiding
Een huis kopen zonder makelaar

Lees ook: