Top 10 Websites met actueel woningaanbod

Zoek je een woning? Die vind je het snelst op een woningsite. Hier is een overzicht van mijn top 10 Websites met een goed, actueel woningaanbod. 

Funda staat onder de woningsites met stip op 1, want daar komen de meeste bezoekers en daar vind je het grootste woningaanbod. Misschien denk je daardoor, dat alles wel op Funda staat, maar dat is niet het geval.

Waarom zijn andere woningsites ook de moeite waard? Met name vanwege de woningen die niet op Funda staan. Wat zijn de belangrijkste 10 woningsites van Nederland? We beginnen onderaan de lijst met nummer 10 en gaan dan met oplopende relevantie naar Funda, de onbetwiste nummer 1.

10. Social Media (Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram)
Makelaars zetten woningen op hun site, op woningsites en vervolgens ook op Facebook en andere social media, zoals Twitter, LinkedIn en Instagram. Dat vergroot de traffic naar je website en maakt je nog beter vindbaar dan je al was. Verkopers kiezen er ook vaak voor, hun verkoopplannen via social media te delen. Hoe groter je netwerk, hoe groter je bereik. Ben je op social media op zoek naar een koopwoning, dan moet je een beetje handig zijn met zoektermen (hashtags). Het voordeel van social media is, dat je snel in contact komt. Dit kan een positief effect hebben op de ‘gunfactor’. Maar social media zijn geen vervanging voor woningsites, ze lopen er ondersteunend naast.

9. Vbo.nl
Makelaarssite met zoekfunctie
Woningaanbod: 12.500

VBO, Vereniging Bemiddeling Onroerend goed, is na de NVM de belangrijkste branchevereniging voor makelaars en taxateurs in onroerende zaken. De website toont het aanbod van alle 1.100 aangesloten makelaars. Naast het woningaanbod staat er informatie over onderwerpen die te maken hebben met het aan- en verkopen van een huis. Ook staat er een uitgebreid bedrijfsmatig en agrarisch aanbod op de site.

http://www.vbo.nl/koopwoningen.html

8. RE/MAX
Dé internationale huizenzoeker
Woningaanbod: 856 huizen in Nederland

RE/MAX is een groot wereldwijd netwerk van makelaars. Het aanbod is afkomstig van zelfstandige RE/MAX makelaars. Op de website is het mogelijk om woningen te zoeken in 103 landen wereldwijd, waaronder Spanje, België en Zweden. De website is volledig Nederlands en eenvoudig in gebruik. Zoek je een koopwoning in het buitenland, dan is dit een prima site.
www.remax.nl

7. Pararius
Woningaanbod: 9.990 koophuizen

Pararius betekent in het Latijn makelaar, tussenpersoon of bemiddelaar. Het Nederlandse woord ‘paraat’, oftewel klaarstaan, is hiervan afgeleid. En dat is precies wat Pararius wil: paraat staan voor alle woningzoekenden, makelaars en andere professionele partijen op de woningmarkt.
https://www.pararius.nl/

6. Zoekallehuizen.nl
Sobere huizenzoeker
Woningaanbod: 40.600

Waar het aanbod van ZoekAlleHuizen vandaan komt wordt niet duidelijk op de website, maar het zijn zeker niet ‘alle koophuizen’. De website is redelijk overzichtelijk maar niet erg prettig in gebruik. Je kunt wel vrij gemakkelijk zoekopdrachten aanmaken. Ook is het mogelijk om je eigen woning via Zoek Alle Huizen te verhuren. Een leuke toevoeging is een opsomming van te koop staande woningen in de buurt.
https://www.zah.nl/

5. Marktplaats
Laagdrempelig en uniek woningaanbod
Woningaanbod: 4.300

Marktplaats is vooral bekend van vraag en aanbod van roerende goederen. Op de website worden echter ook onroerend goed aangeboden (en gevraagd). Door het laagdrempelige karakter van Marktplaats en de hoge naamsbekendheid, vind je hier een uniek huizenaanbod dat vaak niet op Funda staat. Marktplaats is geen gespecialiseerde woningsite, dus verwacht niet te veel extra features.
https://www.marktplaats.nl/

4. Huizenzoeker.nl
Cijfers en trends
Woningaanbod: 88.500

Het woningaanbod op Huizenzoeker lijkt groot. De website verzamelt echter informatie van diverse woningsites, waardoor het aanbod niet uniek is. Verder is het een frisse website, met een aantal leuke snufjes. Naast de huizenzoekmachine, vind je op het tabblad ‘cijfers en trends’ statistieken over de huizenprijzen in Nederland. Ook per gemeente kun je de cijfers raadplegen. Daardoor is Huizenzoeker een erg volledige website met veel extra informatie.
https://www.huizenzoeker.nl/

3. Jaap.nl
Veel extra informatie
Woningaanbod: 86.700

Het aanbod van woningsite Jaap.nl is bijna even groot als van concurrent Funda. Naast makelaars kunnen huizenbezitters ook zelf hun koopwoning aanbieden. Dit zorgt voor een uniek aanbod op Jaap.nl met huizen die niet op Funda staan. Deze woningsite biedt de mogelijkheid om het aanbod via een kaart te zoeken en te bekijken. Erg handig als je in een bepaalde buurt wilt zoeken. Verder biedt Jaap.nl veel extra informatie over de woningwaarde en de buurt, onder andere met actuele informatie van het CBS. De website blijft overzichtelijk door een rustige indeling en eenvoudige pictogrammen. Mobiel is de website minder overzichtelijk.
https://www.jaap.nl

2. Huislijn.nl
Innovatief en levendig
Woningaanbod: 43.300

Huislijn toont koopwoningen uit het aanbod van bijna 2500 makelaars in heel Nederland. Sinds kort kunnen ook particulieren hun woning te koop aanbieden op Huislijn. De woningsite heeft hiermee net als Jaap.nl een uniek aanbod van koopwoningen die mogelijk niet op Funda staan. Huislijn heeft een innovatieve zoekfunctie. Je kunt een zoekopdracht uitbreiden met voorkeuren, zoals een dakterras of serre. En met 1 klik voeg je zoeksuggesties toe zoals een jaren dertig woning, in het centrum of in een kindvriendelijke buurt. Het resultaat zie je onder andere op een handige kaartfunctie. Huislijn is mobiel erg gebruiksvriendelijk. Met maandelijks 1.000.000 bezoekers en leuke blogs is het daarnaast een levendige woningsite.
https://www.huislijn.nl/

1. Funda
De grootste woningsite
Woningaanbod: 104.100

Funda is de grootste woningzoeksite in Nederland. Ongeveer 6 van de 10 zoekacties lopen via Funda. De woningsite biedt de mogelijkheid om een woning te volgen. Blijf op de hoogte van prijswijzigingen en krijg een seintje als de woning (helaas) verkocht is. Funda is visueel sterk verbeterd. De belangrijkste informatie is beter te vinden en de foto’s komen goed tot hun recht. De 360° foto’s zijn een eyecatcher. Hiermee kunt u in de woning kunt rondkijken, een levensechte ervaring! Dit wordt echter niet bij elk huis aangeboden. Ook mobiel is de website handig in gebruik. Het grootste nadeel van Funda is, dat het eigendom is van NVM (de grootste makelaarsorganisatie van Nederland). Hierdoor zijn niet alle huizen die te koop staan op Funda te vinden, bijvoorbeeld het aanbod van niet-NVM-makelaars staat er niet altijd op.
https://www.funda.nl/

Ik heb een woning gevonden en ik wil gaan bieden.
Hoe nu verder?

Gefeliciteerd! Binnenkort ben je waarschijnlijk de eigenaar van je nieuwe droomhuis. Maar dan moet je wel goed bieden en moet je precies weten wat je kunt. Laat je altijd adviseren door een deskundig aankoopmakelaar en ga niet zelf op pad. In de huidige woningmarkt is daar te veel concurrentie voor.
En maak het je aankoopmakelaar gemakkelijk, door vooraf duidelijkheid te verkrijgen over je hypotheek. Eerst financiële zekerheid, dan de koopakte tekenen. Vraag je hypotheekadviseur naar het Hypotheek Garantie Certificaat©. Want daarmee kun je zonder ontbindende voorwaarden bieden en heb je een belangrijke voorsprong op andere potentiële kopers.

Meer weten?
Kijk eens op http://hypotheekgarantiecertificaat.bundel-pakket.nl/ of maak een afspraak en kijk samen met mij naar jouw hypotheekmogelijkheden.
En zoals altijd bij Savass Financiële Dienstverlening: een oriënterend gesprek is vrijblijvend en kost je niets.

Gerelateerde artikelen
Hypotheekrente verlagen tijdens de looptijd zonder over te stappen naar een andere geldverstrekker?
Drie manieren om je bestaande hypotheekrente te verlagen
Hypotheekrente 30 jaar vast zetten verstandig?
Aflossingsvrije hypotheek
Een doorstromer hypotheek

Lees ook: