Wil je graag een nieuwbouwwoning? Bekijk de nieuwbouwprojecten in Almere Oosterwold.

Almere is de afgelopen twintig jaar hard gegroeid. Zowel qua inwonersaantal, economie en werk is de groei in Almere met geen andere stad in Nederland te vergelijken. En de groei is voorlopig nog niet voorbij, het aantal nieuwbouwprojecten neemt hand over hand toe en soms is alles al onder optie voor het project goed en wel op Funda staat.

Ik wil een nieuwbouwwoning in Almere – waar zal ik beginnen?
Nieuwbouwprojecten in Almere zijn er in alle soorten en maten. Wil je meer weten? Laat dan eerst een onafhankelijk hypotheekadviseur je mogelijkheden checken. Dan weet je wat je kunt kopen en kun je doorpakken. In de huidige markt een afwachtende, vrijblijvende houding aannemen betekent dat je achter het net vist. De woning gaat je neus gewoon voorbij.

Welke nieuwbouwprojecten zijn voor mij interessant?
Dat is natuurlijk sterk afhankelijk van je voorkeuren en uiteraard van je portemonnee. Om te beginnen wil je zo goedkoop mogelijke grond op een mooie locatie. Heel veel kopers kijken daarom naar Oosterwold, een groen, voormalig agrarisch gebied tussen Almere en Zeewolde. Doordat de grond voor een deel zijn agrarische bestemming behoudt, is de grondprijs in Oosterwold goedkoper dan elders in Almere.  Daar komt bij dat je met de andere kopers zelf verantwoordelijk bent voor de gebiedsinrichting en de vergunningaanvraag.

Wat maakt Oosterwold zo bijzonder, waarin onderscheidt het zich van andere projecten in Almere?
In Oosterwold zijn de bouwvoorschriften erop gericht, dat het voormalig agrarisch karakter samengaat met groen-stedelijke ontwikkeling. Daarom moet je 7 m² onbebouwd laten voor iedere m² bruto vloeroppervlak (BVO) van je nieuwe huis. In de praktijk betekent dit dat je voor een huis van 125 m² BVO een kaveloppervlakte nodig hebt van zo’n 1.000 m².

Het is duidelijk: Oosterwold betekent wonen in het groen. Er gaan weides, akkers, plantages, bossen en tuinen ontstaan. Maar ook zal het gebied meer verbonden worden met de stad. Oosterwold reserveert veel ruimte voor stadslandbouw. Groente en fruit worden lokaal geproduceerd, waardoor voor een deel geen ingewikkelde supermarkt-logistiek meer nodig is. Stadslandbouw is ecologisch, milieuvriendelijke en gaat ook heel goed samen met horeca, recreatie en educatie.

Welke vrijheden heb ik als ik ga bouwen in Oostwold?
Heel veel bepaal je in Oosterwold zelf. Ten eerste kies je zelf je kavel en bepaal je daarvan de grootte. Ten tweede ben je zelf betrokken bij de inrichting van het gebied. Daarbij richt je je op wonen, werken en recreëren.
Uiteraard moeten jouw plannen binnen de kaders van het bestemmingsplan blijven en wordt alles juridisch waterdicht georganiseerd. En natuurlijk bouw je duurzaam, ecologisch en energie-zelfvoorzienend. Je beslist niet alleen over je eigen huis, maar ook over de wegen en de inrichting van de waterhuishouding en de openbare ruimte.
Als het gebied straks is uitontwikkeld, bestaat het voor maximaal 12,5% uit bebouwing en voor minimaal 50% uit stadslandbouw. Verder wordt 7% van Oosterwold publiek groen en 2% wordt water. Maar hoe Oosterwold er precies uit komt te zien bepalen de Oosterwolders zelf.

Alternatieven
Wil je zelf bouwen, vind je ruimte, rust en groen belangrijk, maar wil je niet écht alles zelf regelen? Kijk dan eens naar kavels in de naastgelegen wijken Vogelhorst, Nobelhorst of Overgooi.

Meer weten?
Maak een afspraak en kijk samen met mij naar de beste hypotheek voor jouw nieuwbouwwoning. En zoals altijd bij Savass Financiële Dienstverlening: een oriënterend gesprek is vrijblijvend en kost je niets.

Gerelateerde artikelen?
Start je nieuwbouwproject in Almere vanuit een bouwgroep
Nieuwbouwprojecten in Almere 
Zelfbouw – nieuwbouwwoning in Almere

Lees ook:

Waarom is het zo moeilijk om een huis te krijgen als starter?

Waarom is het zo moeilijk om een huis te krijgen als starter? Waarom is het [...]

Hoe koop ik een woning om te verhuren?

Hoe koop ik een woning om te verhuren? Wil je extra inkomen genereren en waardevast [...]

Wil je verhuizen naar een andere koopwoning? Wat moet je doen?

Wil je verhuizen naar een andere koopwoning? Wat moet je doen? Wil je verhuizen naar [...]

Zorgkosten als aftrekpost bij aangifte inkomstenbelasting 2018

Zorgkosten als aftrekpost bij aangifte inkomstenbelasting 2018 Maak bij je aangifte IB 2018 optimaal gebruik [...]