Wil je graag een nieuwbouwwoning? Bekijk de nieuwbouwprojecten in Almere Nobelhorst.

Nieuwbouwprojecten in Almere zijn er in alle soorten en maten. Nobelhorst – genoemd naar de Zweedse wetenschapper Alfred Nobel – wordt ontwikkeld als een ‘dorp in de stad’ waarbij elke buurt zijn eigen karakter krijgt, qua sfeer en architectuur. In Nobelhorst woon je rustig en vrij, in een omgeving met veel bos en water. Een buurt in Nobelhorst bestaat altijd uit koophuizen, zelfbouwkavels en huurhuizen. Er zijn al een aantal buurten, zoals Het Landgoed, het Eiland, De Houtzagerij – en een aantal buurten worden nog ontwikkeld. Lees hier meer over de buurten in Nobelhorst.

Waarin onderscheidt het ‘dorp in de stad’ Nobelhorst zich van andere projecten in Almere?
In Nobelhorst is er alle ruimte voor eigen initiatief. Het dorp ontstaat voor een groot deel door eigen initiatieven van bewoners en ondernemers.
Wanneer je in Nobelhorst gaat wonen, word je automatisch lid van een buurtschap. Bewoners in een buurtschap krijgen hun eigen buurtkavel van ca. 1.000 m2 voor bijvoorbeeld een moestuin, een kas of speelplaats. Hiermee krijg je de mogelijkheid om zelf je eigen buurt en leefomgeving te beheren en vorm te geven, zowel qua budget als in de uitvoering. De leden betalen eenmalig entreegeld en een maandelijkse bijdrage. Daarnaast biedt samenwerking schaalvoordelen: samen diensten of producten inkopen, zoals energie, interieurinrichting, tuinmateriaal of collectieve service.

In hoeverre wordt er in Nobelhorst duurzaam gebouwd?
Duurzaam wonen betekent meer dan zonnepanelen en windmolens, in Nobelhorst heeft men dat begrepen en creatief in praktijk gebracht. Er zijn allerlei manieren om bewust om te gaan met het milieu (en je portemonnee!). In Nobelhorst zijn al bij de eerste aanleg van de wijk duurzame keuzes gemaakt. De belangrijkste is het bouwen van ZEN huizen.

ZEN huizen – Zeer Energiezuininge Nieuwbouw
In september 2017 zijn de eerste ZEN huizen opgeleverd, opgeluisterd door een speech van wethouder Herrema en directeur Portefeuillevernieuwing van Ymere, Viviane Regout. De woningen zijn energieneutraal, je krijgt dus geen energierekening. Het dak bestaat uit zonnepanelen, de warmte van het douchewater wordt hergebruikt en alle isolatie sluit op elkaar aan, waardoor er nergens kieren zijn. Daarnaast zijn er twee zonnecollectoren om water mee te verwarmen. Bouwen kan vanaf € 330.000.

Nieuwe kavels op Nobelhorst
Er worden binnenkort weer nieuwe kavels uitgegeven op Nobelhorst. Wil je meer weten? Laat dan altijd eerst een onafhankelijk hypotheekadviseur  voor je nagaan hoeveel je kunt financieren. Dan heb je duidelijkheid en zekerheid. Waarom is dat belangrijk: De verkopend makelaar ziet dat je je huiswerk hebt gedaan; daardoor versterk je je positie als koper.

Kijk voor een actuele stand van zaken op de Kavelkaart.

Meer weten? 
Klik op de projecten, maak een afspraak en kijk samen met mij naar jouw hypotheekmogelijkheden. En zoals altijd bij Savass Financiële Dienstverlening: een oriënterend gesprek is vrijblijvend en kost je niets.

Gerelateerde artikelen?
Start je nieuwbouwproject in Almere vanuit een bouwgroep 
Nieuwbouwprojecten in Almere 
Zelfbouw – nieuwbouwwoning in Almere
Oosterwold – nieuwbouwproject Almere

Lees ook:

Waarom is het zo moeilijk om een huis te krijgen als starter?

Waarom is het zo moeilijk om een huis te krijgen als starter? Waarom is het [...]

Hoe koop ik een woning om te verhuren?

Hoe koop ik een woning om te verhuren? Wil je extra inkomen genereren en waardevast [...]

Wil je verhuizen naar een andere koopwoning? Wat moet je doen?

Wil je verhuizen naar een andere koopwoning? Wat moet je doen? Wil je verhuizen naar [...]

Zorgkosten als aftrekpost bij aangifte inkomstenbelasting 2018

Zorgkosten als aftrekpost bij aangifte inkomstenbelasting 2018 Maak bij je aangifte IB 2018 optimaal gebruik [...]