Waarom zijn er zoveel nieuwbouwprojecten in Almere?

Nieuwbouw in Almere is HOT! In de zomer van 2018 zijn er maar liefst 25 nieuwbouwprojecten in Almere, waarvan de bouw voor een deel al is gestart. De groei zit er flink in en het aanzien van de stad verandert in rap tempo. En er komt voorlopig nog geen eind aan de stroom nieuwe projecten, want de vraag is groot.

Maar waarom zijn nieuwbouwwoningen zo gewild? Daar zijn drie duidelijke redenen voor:

  1.    Door zelfbouw en via collectief opdrachtgeverschap kun je zelf bepalen hoe je huis eruit komt te zien, van binnen en van buiten. Leuk, toch?
  1.    Je nieuwe woning voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen.  Vanaf 1 juli 2018 krijg je alleen een bouwvergunning als je woning aardgasvrij gebouwd wordt! Er komen ook steeds meer nul-op-de-meter woningen. Je bespaart dus op energiekosten of je bent volledig zelfvoorzienend. Door in te zetten op een beter milieu houd je in de toekomst steeds meer geld over, want de energieprijzen zullen blijven stijgen.
  1.   Doordat de nieuwbouwprojecten in Almere enorm populair zijn,  zal de waarde van je woning meteen na oplevering hoger liggen dan wat je ervoor betaald hebt. Die stijging zet toekomstig waarschijnlijk door, mede door de duurzaamheid en de hoge kwaliteit van de leefomgeving.

Zelfbouw en collectief opdrachtgeverschap
Veel nieuwbouwprojecten kennen een aanpak waarbij je als koper veel zeggenschap hebt. Zelfbouw en collectief particulier opdrachtgeverschap zie je steeds vaker.

Almere is de grootste zelfbouwstad van Nederland; nergens vind je zo’n groot en divers aanbod met kavels waarop je zelf een huis mag ontwerpen en bouwen. Sinds 2007 zijn hier maar liefst ruim 2.300 huizen zelf gebouwd, inclusief zelfbouw met een starterslening (IkbouwbetaalbaarinAlmere, IbbA).
Er zijn kavels in alle soorten en maten en je vindt ze in alle stadsdelen. Dus hoe groot of klein jouw budget ook is, met zelfbouw kun jij in Almere jouw woondroom realiseren.

Ook kun je je aansluiten bij een bouwgroep of er zelf één oprichten Een bouwgroep is een groep particulieren die in groepsverband een bouwkavel koopt en bebouwt. Dit wordt ook wel collectief of Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) genoemd. Almere biedt mensen die samen willen bouwen veel mogelijkheden.

Oosterwold
Met het gebied Oosterwold is er een nog verder uitgewerkte zelfbouwvorm bijgekomen. Wat is hier anders aan het bouwen van je eigen huis dan op andere plekken in de stad? Bij reguliere zelfbouw ben je regisseur van alles wat komt kijken bij het bouwen van je eigen woning. In Oosterwold gaat het ook over wegen, paden, elektriciteitsvoorziening, waterafvoer en waterberging.

Ben je geïnteresseerd in Nieuwbouwprojecten in Almere?

Bekijk de 25 projecten incl. prijzen en verkopende makelaars
Er zijn maar liefst 25 nieuwbouwprojecten in Almere, toch zijn er niet veel kavels meer vrij. Nieuwbouwwoningen zijn zeer gewild. Komt er een nieuw project op de Almeerse nieuwbouwmarkt, dan zijn zelfs tot verbazing van de verkopend makelaars de kavels vaak al binnen enkele dagen allemaal onder optie.

*TIP: wil je een betere kans maken op een kavel, vraag dan je hypotheekadviseur je bij de belangrijkste makelaars in te laten schrijven. Niet alle opties worden verzilverd en de makelaar zet je graag op een wachtlijst. En hoe beter je hypotheekadviseur netwerkt, des te sneller ben je aan de beurt.

Projecten, prijzen en verkopend makelaars
Er zijn nieuwbouwwoningen voor starters en doorstromers. Het aanbod is heel divers en geprijsd van laag tot hoog.

Meer weten
Kijk eens op http://www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl/ of maak een afspraak en kijk samen met mij naar jouw oversluit mogelijkheden. En zoals altijd bij Savass Financiële Dienstverlening: een oriënterend gesprek is vrijblijvend en kost je niets.

Lees ook:

  • Alles
  • Geld besparen
  • Huis kopen tips

Waarom is het zo moeilijk om een huis te krijgen als starter?

Waarom is het zo moeilijk om een huis te krijgen als starter? Waarom is het [...]

Hoe koop ik een woning om te verhuren?

Hoe koop ik een woning om te verhuren? Wil je extra inkomen genereren en waardevast [...]

Wil je verhuizen naar een andere koopwoning? Wat moet je doen?

Wil je verhuizen naar een andere koopwoning? Wat moet je doen? Wil je verhuizen naar [...]

Zorgkosten als aftrekpost bij aangifte inkomstenbelasting 2018

Zorgkosten als aftrekpost bij aangifte inkomstenbelasting 2018 Maak bij je aangifte IB 2018 optimaal gebruik [...]