Wil je je eigen nieuwbouwwoning ontwerpen, maar niet alles zelf moeten regelen?

Wil je wel een nieuwbouwwoning ontwerpen, maar niet alles zelf moeten regelen? Dan kun je je aansluiten bij een bouwgroep of er zelf één oprichten. Een bouwgroep is een groep particulieren die in groepsverband een bouwkavel koopt en bebouwt. Dit wordt ook wel collectief of Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) genoemd. Almere biedt mensen die samen willen bouwen veel mogelijkheden. Bouwgroepen krijgen van Gemeente Almere deze ondersteuning:

  • Via het Plankostenfonds Almere kan een deel van de plankosten renteloos worden gefinancierd. Denk aan kosten van eventuele bouwbegeleiding, een architect en de kosten voor oprichting van de bouwgroep.
  • Voldoet het plan van aanpak van de bouwgroep, dan zorgt de gemeente Almere voor een plek in de stad waar het collectieve plan gerealiseerd kan worden.

Bouwgroep starten in Almere
Zowel grote als kleine initiatieven van bouwgroepen zijn van harte welkom. Heb je een plan, meld je dan bij de Kavelwinkel, in het stadhuis. Om concrete afspraken met de Kavelwinkel te maken is het belangrijk, dat het collectief een plan van aanpak opstelt, waarin onder andere staat om hoeveel woningen het gaat en hoe de financiën zijn geregeld.

Welke projecten zijn nog vrij en welke zijn er in ontwikkeling? Bespreek het met de belangrijkste nieuwbouwmakelaar in Almere: Semeijn Makelaardij
Semeijn Makelaardij verkoopt 9 van de 25 Almeerse nieuwbouwprojecten. Hun marktaandeel in de verkoop van nieuwbouw is dus maar liefst 36%. Wil je een oriënterend gesprek met deze makelaar? Savass Financiële Dienstverlening heeft met Semeijn Makelaardij een jarenlange goede relatie. Doordat we elkaar goed kennen, zijn klanten van Savass Financiële Dienstverlening extra welkom.
Vraag ons dus gerust, een afspraak met Semeijn Makelaardij voor je te maken.

Semeijn Makelaardij werkt op een aantal projecten samen met een slimme website, nieuwbouwinschrijving.nl.  Daar kun je een account aanmaken en je opgeven voor de belangstellendenlijst. Zodra je een optie kunt nemen krijg je bericht. Je kunt dan op de website het door jou gewenste bouwnummer aanklikken en de optie vastleggen. Vervolgens word je uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.

Meer weten
In de Kavelwinkel in het stadhuis van Almere kun je terecht voor alles wat met zelfbouw en het kopen van een kavel te maken heeft. Of maak een afspraak en kijk samen met mij naar de financieringsmogelijkheden van zelfbouw:

  • het zelfbouwproces en de procedures
  • de begeleiding en de planning
  • de prijzen en de groottes,
  • de wijk en wat je op een kavel wel en niet mag bouwen

En zoals altijd bij Savass Financiële Dienstverlening: een oriënterend gesprek is vrijblijvend en kost je niets.

Lees ook:

  • Alles
  • Geld besparen
  • Huis kopen tips

Waarom is het zo moeilijk om een huis te krijgen als starter?

Waarom is het zo moeilijk om een huis te krijgen als starter? Waarom is het [...]

Hoe koop ik een woning om te verhuren?

Hoe koop ik een woning om te verhuren? Wil je extra inkomen genereren en waardevast [...]

Wil je verhuizen naar een andere koopwoning? Wat moet je doen?

Wil je verhuizen naar een andere koopwoning? Wat moet je doen? Wil je verhuizen naar [...]

Zorgkosten als aftrekpost bij aangifte inkomstenbelasting 2018

Zorgkosten als aftrekpost bij aangifte inkomstenbelasting 2018 Maak bij je aangifte IB 2018 optimaal gebruik [...]