Nieuwbouwhypotheek met het Hypotheek Garantie Certificaat ®

Zonder Hypotheek garantie Certificaat® duurt het traject voor je nieuwbouwhypotheek maanden, terwijl je geen zekerheid hebt over je hypotheek. Dit komt met name door de lange doorlooptijd voor de omgevingsvergunning bij Gemeente Almere. Maar met het Hypotheek Garantie Certificaat® krijg je binnen een week al een hypotheektoezegging, zonder dat je het onderpand hoeft te benoemen. Zo weet je al dat je financiering goed komt, terwijl het vergunningentraject nog maanden loopt!

Stel, je kijkt naar een nieuwbouwproject op Oosterwold. Zonder Hypotheek Garantie Certificaat ® heb je pas definitieve duidelijkheid over je hypotheek als de bank akkoord geeft, door de bindende hypotheekofferte af te geven. Bij nieuwbouwprojecten is het soms lang wachten op allerlei stukken die de hypotheekbank wil zien. Daar heb je door het langlopende vergunningentraject geen invloed op. Dus ben je maanden lang onzeker, zonder Hypotheek Garantie Certificaat®.

Jouw nieuwbouwhypotheek en het Hypotheek Garantie Certificaat®
Met het Hypotheek Garantie Certificaat® heb je een enorm toegenomen concurrentiepositie ten opzichte van andere potentiéle kopers.
Want wat gebeurt er in de huidige markt? Er staan meer dan 33 nieuwbouwprojecten op Funda in de regio Almere, maar niet eens alles komt op Funda te staan. Makelaars hebben lange wachtlijsten, waardoor alle kavels binnen een paar dagen vergeven kunnen zijn. Daardoor kan alles al onder optie zijn, voor de makelaar de tijd heeft gehad zijn nieuwbouwproject op Funda te zetten.

Krijg je de felbegeerde optie, dan kun je met het Hypotheek Garantie Certificaat® op zak jouw makelaar laten zien dat jouw hypotheek 100 % zeker verstrekt zal gaan worden.  Zo heb je duidelijk een streepje voor op andere optanten, als die geen financiële zekerheid kunnen bieden.

Nieuwbouw kost tijd, maar het Hypotheek Garantie Certificaat® heb je binnen een week
Heb je een optie kunnen nemen, dan ben je er nog niet. De makelaar zal je uitleggen dat er vrij veel tijd overheen gaat, voor de grond bij de notaris aan jou kan worden overgedragen. Dat kan zomaar een half jaar tot negen maanden duren. Dit komt vooral door het vergunningentraject met de Gemeente Almere. Dat traject kost meer tijd, door dat er meer partijen met de Gemeente onderhandelen. Want er is sprake van veel zelfbouw en collectief opdrachtgeverschap. Dat maakt het kleinschaliger en arbeidsintensiever voor de Gemeente.

Hoe werkt het Hypotheek Garantie Certificaat® ?
Als jouw hypotheekadviseur met het Hypotheek garantie Certificaat® werkt, krijg je van hem een Persoonlijke Stukkenlijst. De documenten die daarop staan zijn dezelfde die je nodig hebt om een hypotheek af te sluiten. Je adviseur beoordeelt je stukken en berekent de maximale hoogte van je hypotheek. Samen met een schriftelijke bevestiging van de geldverstrekker ontvang je dan binnen een week je Hypotheek Garantie Certificaat®, met een uitgebreid financieel rapport. Met daarin een onderbouwing van het inkomen, de maximale hypotheek, de maximale koopprijs alsmede een diepgaande analyse van je situatie bij pensioen, overlijden, werkloosheid en invaliditeit. Met oplossingen die je zekerheid bieden voor jarenlang woonplezier. Het is zes maanden geldig. Is na zes maanden het vergunningen traject van jouw nieuwbouwproject nog niet afgesloten? Dan kun je het verlengen en het opnieuw met zes maanden geldigheid laten uitbrengen.

Wat kost het Hypotheek Garantie Certificaat® en bij wie is het verkrijgbaar?
Savass Financiële Dienstverlening is een van de eerste hypotheekadvieskantoren in Almere die met het Hypotheek Garantie Certificaat® werkt. Waarschijnlijk zullen meer kantoren binnenkort ook aanhaken.
Bij Semeijn Makelaardij, de grootste makelaar in nieuwbouwprojecten in Almere, is het Hypotheek Garantie Certificaat® voor verschillende nieuwbouwprojecten verkrijgbaar. Een optie nemen op een nieuwbouwwoning in zo’n project betekent automatisch dat je een Hypotheek Garantie Certificaat® nodig hebt, of in ieder geval zul je zeker kennis maken met deze financieringsmogelijkheid.

Tarieven Inclusief BTW

  1. Kennismakingsgesprek € gratis
  2. Berekening maximale hypotheek op basis van werkgeversverklaring en loonstroken €gratis
  3. Berekening en rapportage maximale hypotheek voor een IB‐ondernemer (indicatie) €350*
  4. Berekening en rapportage maximale hypotheek voor een DGA met 1 B.V. (indicatie) €425*
  5. Berekening en rapportage maximale hypotheek voor een DGA met meer B.V. ‘s (indicatie) €475*
  6. Hypotheekadvies en bemiddeling conform Dienstverleningsdocument €1.995**
  7. Kosten Hypotheek Garantiecertificaat €95***


* aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting.
**Bij afgifte certificaat €500, bij overdracht grond via notaris €1.495

***Bij afgifte certificaat

Meer weten?
Maak een afspraak en kijk samen met mij naar de beste hypotheek voor jouw nieuwbouwwoning. En zoals altijd bij Savass FinanciëleDienstverlening: een oriënterend gesprek is vrijblijvend en kost je niets

Gerelateerde artikelen?
Start je nieuwbouwproject in Almere vanuit een bouwgroep 
Nieuwbouwprojecten in Almere 
Zelfbouw – nieuwbouwwoning in Almere
Oosterwold – nieuwbouwproject Almere 
Nobelhorst- nieuwbouwprojecten Almere 
Magnoliahof in Almere Oosterwold

Lees ook:

Waarom is het zo moeilijk om een huis te krijgen als starter?

Waarom is het zo moeilijk om een huis te krijgen als starter? Waarom is het [...]

Hoe koop ik een woning om te verhuren?

Hoe koop ik een woning om te verhuren? Wil je extra inkomen genereren en waardevast [...]

Wil je verhuizen naar een andere koopwoning? Wat moet je doen?

Wil je verhuizen naar een andere koopwoning? Wat moet je doen? Wil je verhuizen naar [...]

Zorgkosten als aftrekpost bij aangifte inkomstenbelasting 2018

Zorgkosten als aftrekpost bij aangifte inkomstenbelasting 2018 Maak bij je aangifte IB 2018 optimaal gebruik [...]